Съхраняване на дъждовната вода

Съхраняване на дъждовната вода
1 юли 2021

Създаването на система за събиране и съхранение на дъждовна вода е просто. И всеки път, когато я използвате спестявате пари.

Навсякъде, където вали дъжд и не прониква в земята, водата може да бъде събрана и да се използва в сухи времена.

Така че, ако имате покрив, имате зона за събиране

Улуците и изпускателните отвори по краищата на вашия покрив са системата за транспортиране на вода на вашия комбайн за дъждовна вода.

Варели, бидони, резервоари…всичко налично може да бъде изпозлвано. Има няколко страхотни надземни резервоара за съхранение на вода, от които може да изберете подходящия литраж за вашия дом.

Поставяне – Независимо дали правите варели или ги купувате, те трябва да бъдат поставени правилно.

Сложете съдовете под изпускателен канал, който е близо до най-мрачните части на вашата градина.

Колкото по-високо можете да повдигнете варелите, толкова по-добро ще бъде водното налягане.

Капацитет – Разбира се, можете да съхранявате само един съд с вода, но по практично е да се монтират повече броя от тях.

Колкото повече вода можете да съхранявате, толкова по-добре. Късите дължини на маркуча могат да бъдат прикрепени към отделни варели, за да ги свържат заедно и да увеличат капацитета на вашата система. И те могат да се добавят във времето, когато видите колко вода има нужда от вашата градина.

Преливане – По време на обилни дъждове може да има известно преливане от бъчвите. 10-ина см слой чакъл под шлаковите блокове, както е на илюстрацията, ще отклони тази вода далеч от вашата основа. Или можете да инсталирате преливник в горната част на цевта и да прикрепите маркуч, който да отклонява излишната вода навън в градината.

Каквато и система да предвидите, има няколко общи положения, с които трябва да се съобразите:

Редовно почиствайте улуците. Задължително ги покрийте с мрежа. Едрината ѝ трябва да е такава, че да пропуска безпрепятствено водата и да задържа листа, треви, боклуци и мръсотии.

Грижи за здрава морава

Тревата е по-зелена и по-безопасна без синтетични торове и химически хербициди. това означава да засадите това, което ще се справи добре във вашия климат, поливайте дълбоко, но рядко и избягвайте използването на опасни и скъпи химически торове и пестициди

прочети още

Живата приказна градина

Kакво е приказна градина, ако в нея липсва истинския магически живот от песента на птиците, красивия полет на пеперудите,танца на пчеличките, катерички по дърветата, таралежи под храстите и другите естествени обитатели

прочети още

Първите инструменти

Всъщност няма магически списък с такива инструменти

прочети още